
آشنایی با نمایشگاه بین المللی تبریز
درباره نمایشگاه بین المللی
درباره نمايشگاه بينالمللی تبريز
نمايشگاه بينالمللی تبريز، پس از نمايشگاه تهران، به عنوان دومين نمايشگاه در سطح کشور و اولين نمايشگاه تاسيس شده توسط بخش خصوصی مطرح میباشد. در راستای رهايی از صادرات تک محصولی و رونق اقتصادی کشور، اولين جرقههای فکری ايجاد نمايشگاه در تبريز در حدود سالهای 1364 و توسط اتاق بازرگانی تبريز و استانداری وقت زده شد تا نهايتاً در سال 1369 اساسنامه آن ثبت و شرکت عملاً تاسيس گرديد. سهامداران اين شرکت به تعداد حدود 400 نفر عموماً صاحبان صنايع تبريز و گروهی از همشهريان علاقهمند به توسعه شهر هستند که عملاً در راستای علاقهمندی به ساخت نمايشگاه در تبريز اقدام به تاسيس شرکت نمودهاند و سهام عمده و تعيين کنندهای در اين ساختار وجود ندارد. پس از برگزاری چندين نمايشگاه در سطح شهر و در سالنها و مکانهای استيجاری (از قبيل تربيت معلم قطران، گمرک، باغ گلستان و ايلگلی، در نهايت با تصميم مديريت شرکت و طی يک عمليات ضربتی و کوتاهمدت اقدام به ساخت اوليه سالنهای نمايشگاه و افتتاح سايت نمايشگاه تبريز در مرداد ماه 1373 توسط دکتر حبيبی معاون اول رييس جمهور گرديد. در اين مرحله سالنهای شهريار، آذربايجان، بادی (سهند فعلی) و چند سازه چادری به بهرهبرداری رسيدند و با استقبال دور از انتظار مردم از نمايشگاهها، بلافاصله نمايشگاههای تخصصی شروع به برگزاری شده و توسعه شتابان نمايشگاه تا حدود سالهای 1382 ادامه يافت و هم اکنون نيز نمايشگاه تبريز با اجرای بيش از 60 عنوان نمايشگاه در سال، پيشتاز و الگوی ساير نمايشگاهها در استانهای کشور است.
در دهه اخير متاسفانه به دليل تغيرات در ساختار مديريتی شهر و استان و برخی مشکلات پيشآمده و تحميل شده، عملاً توسعه عمرانی و ساخت سالنهای جديد امکانناپذير شده و توسعه عمرانی نمايشگاه بيشتر در راستای نگهداری و ايجاد سازههای رفاهی و اداری اتفاق افتاده است.
نمايشگاه تبريز کاملاً به صورت خودکفا و بدون اتکا به ساختار دولتی احداث شده و اداره میگردد و از اين حيث نيز سرآمد ساير نمايشگاههای کشور میباشد.
نقش نمايشگاه تبريز در اقتصاد منطقه
نقش نمايشگاه تبريز در اقتصاد منطقه بسيار مفيد و قابل توجه است و به طور خلاصه از دو بعد میتوان اين مساله را مد نظر داشت. نخست، نقش نمايشگاه تبريز در اقتصاد کلان که رونق اقتصادی بازرگانی و توليد در اثر رفت و آمد مقامات و بازديدکنندگان ايرانی و بينالمللی و تعامل ميان شرکتکنندگان در نمايشگاه باعث آن گرديده و دوم نقش نمايشگاه تبريز در اقتصاد خرد که موجب توسعه کسب و کار کسبه شهر و رانندگان و … شده و برخی مشاغل جديد را به وجود آورده است. در اين رابطه نقش نمايشگاه تبريز در توسعه شهر تبريز نيز انکارناپذير ولی تا حدودی پنهان از ديده میباشد. احداث هتلهای جديد در شهر به ويژه در سالهای دهه هفتاد، احداث رستورانهای مدرن و جلب نظر آنها در خدماترسانی مدرن، نحوه ارايه خدمات در زمينه سوغات تبريز، توسعه فرهنگ پذيرش توريست و مسافر در سطح شهر، شناساندن تبريز به عنوان يک مرکز گردشگری، تغييرات بسيار وسيع در چهره ورودی شهر از سمت شرق و به تبع موضوعات قبل، توسعه فرودگاه تبريز و احداث cip فرودگاه تبريز توسط نمايشگاه و نهايتاً گسترش پروازهای خارجی و بسياری از موارد مشابه، از اثرات احداث نمايشگاه بينالمللی تبريز هستند که از دهه هفتاد شمسی به بعد به تدريج شاهد آن هستيم.
توسعه فرهنگی ايجاد شده در اثر نمايشگاههای کتاب، صنايع دستی، محيط زيست، فرش و … و کثرت رفت و آمد اقشار مختلف از کشور و حتی جهان و تعامل ميان ايشان و ساکنان شهر، خود جای تامل دارد.
دسترسی و تماس با نمایشگاه تبریز
دسترسی به نمايشگاه تبريز
نمايشگاه بينالمللی تبريز در بهترين مکان تبريز از لحاظ دسترسی قرار دارد. ميدان بسيج با دو زيرگذر اختصاصی ويژه دسترسی به جاده اختصاصی اين نمايشگاه، بر روی جاده تهران احداث شده است و در جوار آن، تقاطع غيرهمسطح امام علی (ع) با وصل کردن دو کنارگذر شمالی (پاسداران) و جنوبی (شهيد کسايي) به جاده تهران، دسترسی به نمايشگاه تبريز را از هر جهتی از شهر تسهيل کرده است. همچنين غير از روزهای تعطيلی هفته در زمان نمايشگاههای بسيار شلوغ (از قبيل نمايشگاه مبل تبريز و نمايشگاه کتاب تبريز) معمولاً مشکلی از بابت ترافيک داخل سايت و پارکينگ نخواهيد داشت و توصيه ما به شما مراجعه در وسط هفته و ساعات اوليه بازديد جهت استفاده مناسبتر از رويدادها است.
در هنگام مراجعه از فرودگاه (يا سمت شهرهای مرند، جلفا، بازرگان) به راحتی با عبور از اتوبان پاسداران به ميدان بسيج رسيده و از طريق زيرگذر وارد نمايشگاه تبريز میشويد.
در مراجعه از اروميه، مراغه و آذرشهر، وارد اتوبان شهيد کسايی شده و از طريق تقاطع امام علی، به سمت ميدان بسيج تغيير جهت داده و وارد نمايشگاه شويد.
در مراجعه از سمت تهران و زنجان و اردبيل، پس از عوارضی اتوبان بستانآباد – تبريز بلافاصله به سمت راست (جاده تهران، مرکز شهر) بپيچيد. پس از عبور از تقاطع جاده اهر، به ميدان بسيج خواهيد رسيد. نمايشگاه در سمت راست شما است!
از مرکز شهر میتوانيد سمت دروازه تهران رانندگی نموده و از طريق زيرگذر شهيد باکری (مشهور به هتل مرمر) وارد جاده تهران شويد و به ميدان بسيج برسيد، نمايشگاه در سمت چپ شما است! تابلوهای نمايشگاه در سطح شهر نصب شدهاند.
دسترسی بدون خودرو از داخل شهر نيز بسيار آسان است. در زمانهای برگزاری نمايشگاهها، تاکسیهای خطی معمولاً از چهارراه آبرسان، دروازه تهران (سهراهی وليعصر) و ساير نقاط پرتردد شهر به داخل نمايشگاه سرويس رسانی میکنند. اتوبوس ويژه بی آر تی نيز همه روزه و در طول سال از طريق خط ويژه، با سرعت مناسب و ترافيک نسبتاً کم، از ميدان راهآهن در منتهیاليه غربی شهر تا ميدان بسيج در منتهیاليه شرقی شهر و همجوار نمايشگاه تبريز سرويسهای مرتب و پشت سرهم دارد. فقط پس از پياده شدن از اتوبوس، مقداری راه پياده تا سايت نمايشگاه تبريز داريد که اگر خوششانس باشيد، معمولاً خودروهای عبوری دوستانه به شما ياری خواهند رساند!
مترو تبريز فعلاً در اين قسمت احداث نشده است ولی طبق برنامه در آينده ايستگاهی در ميدان بسيج احداث خواهد شد.
تماس با نمايشگاه تبريز
آدرس: تبریز، جاده تهران، ميدان بسيج، محل دائمی نمایشگاه بین المللی تبریز
کد پستی نمايشگاه تبريز: 5159155141
تلفن نمايشگاه تبريز: 8-36373851 (041)98+
فاکس: 36375553-36373861-36373860-36373850(041)98+
پست الکترونیکی: info@tabrizfair.ir
امکانات رفاهی نمایشگاه تبریز
امکانات رفاهی نمايشگاه تبريز
نمايشگاه بينالمللی تبريز دارای امکانات رفاهی مناسبی برای بازديدکنندگان و شرکتکنندگان میباشد. منجمله پارکينگهای وسيع، راههای دسترسی مناسب، آمفیتاتر روباز و سرپوشيده، رستوران کلاسيک، رستوران سنتی، دو باب بوفه، فضای سبز، دو دستگاه سرويس بهداشتی جديدالاحداث با امکانات خاص از قبيل اتاقهای والدين، تعويض کودک و شيردهی، حمام، تعويض لباس، فرنگی و …، اتاقهای شستشوی رنگ و مواد برای غرفهسازان، مسجد، وضوخانه با امکان وضوی اهل تسنن و بسياری موارد ديگر. همچنين CIP فرودگاه تبريز توسط نمايشگاه بینالمللی تبريز ساخته شده و به بهرهبرداری رسيده است و هم اکنون مديريت آن با نمايشگاه تبريز بوده و آماده سرويس دهی مناسب به عموم شرکتکنندگان و بازديدکنندگان از نمايشگاه میباشد.
CIP فرودگاه تبريز
در پی موفقيتهای نمايشگاه تبريز در ارتقاء جايگاه استان، سرمايهگذاری، طراحی، ساخت و مديريت بهرهبرداری از جايگاه اختصاصی ويژه CIP فرودگاه تبريز به شرکت نمايشگاه بينالمللی تبريز واگذار گرديد. اين ساختمان در سال 1383 به بهرهبرداری رسيده و از آن تاريخ خدمترسانی مناسبی را به عموم شهروندان و بالاخص به صنعتگران و بازرگانان ارايه داده است.
CIP فرودگاه تبريز، به جرات جزو معدود مراکز خدماتی مشابه در جهان است که ساختمان کاملا مجزايی نسبت به ترمينال اصلی فرودگاه داشته و کليه خدمات آن به صورت مستقل در داخل مجموعه انجام و بدرقه و استقبال مسافران در پای پله هواپيما و با خودروهای اختصاصی صورت میپذيرد.
امکان استفاده از CPI فرودگاه تبريز برای عموم آزاد بوده و CPI فرودگاه تبريز برای کليه پروازهای داخلی و خارجی، خدمترسانی دارد.
برای دسترسی به CPI فرودگاه تبريز، پس از وارد شدن به فرودگاه و قبل از رسيدن به ترمينال (ميدان اصلی)، سمت راست خود تابلو مربوطه را مشاهده و به راست بپيچيد. در انتهای جاده اختصاصی، CPI فرودگاه تبريز را مشاهده خواهيد کرد.
تلفن تماس CPI فرودگاه تبريز: 04132608383
وبسایت سالن تشریفات اختصاصی فرودگاه تبریز: WWW.TABRIZCIP.IR
فضای سبز نمايشگاه تبريز
نمايشگاه تبريز از اولين روز ساخت در احداث فضای سبز و درختکاری و گلکاری بسيار فعالانه عمل کرده است. جای بسی تعجب است که آبياری اين فضای عظيم به کمک تانکرها و از بيرون نمايشگاه تامين و انجام يافته است. نمايشگاه تبريز يک سالن گلخانه جهت تامين گياهان و گلهای مورد استفاده در سايت نمايشگاه تبريز دارد که فضای سبز نمايشگاه تبريز را تامين میکند و به جرات میتوان ادعا داشت هيچ بخش خصوصی در تبريز به اندازه نمايشگاه بينالمللی تبريز اقدام به توسعه فضای سبز ننموده است.
تصاویر و فیلم های نمایشگاه تبریز
تصاوير نمايشگاه تبريز
سايت نمايشگاه بينالمللی تبريز يکی از زيباترين سايتهای نمايشگاهی است که سالنهای نمايشگاه در داخل فضای سبز زيبايي قرار دارند و دسترسی به سالنهای نمايشگاه از ميان اين فضا است. سالنهای نمايشگاه تبريز نيز هرکدام طراحی و کاربرد خاص خود را دارند. بازديدکنندگان علاوه بر استفاده از نمايشگاهها، میتوانند اوقات مناسبی را در اين فضا سپری کنند.
نمايشگاه تبريز در گذر زمان
محل نمايشگاه بينالمللی تبريز قبل از ساخت در سال 1373 شامل کوه و دره و بيابان بی آب و علف بدون يک عدد درخت و هرگونه آثار آبادانی بود. اين نمايشگاه از زمان شروع ساخت تا زمان حاضر فراز و نشيبهای فراوانی را شاهد بوده است. تصاوير و فيلمهای زير گوشهای از مراحل ساخت و ساز نمايشگاه را در طول زمان نشان میدهند.
نقشه های راهنما
نقشههای راهنمای نمايشگاه تبريز
نمايشگاه تبريز يکی از زيباترين و گستردهترين سايتهای نمايشگاهی است، با فضای سبز و درختکاری بسيار وسيع و امکانات رفاهی مناسب بازديدکنندگان و غرفهداران. در نقشه نمايشگاه تبريز به شرح زير میتوانيد آشنايی کاملی با سايت نمايشگاه تبريز و محل قرارگيری سالنها، امکانات رفاهی، خدماتی و اداری آن داشته باشيد.
همچنين نقشه راهنمایی مجتمع سرويسهای بهداشتی و ساختمان اداری نمايشگاه قابل مشاهده است.
دانلود نقشه سايت نمايشگاه تبریز
سالن های نمایشگاه بین المللی
سالنهای نمايشگاه تبريز
سالنهای نمايشگاه تبريز در طرح و ابعاد مختلف ساخته شدهاند و برای انواع کاربریها مناسب هستند.
همچنين مکانهای مناسبی در فضای باز سايت نمايشگاه تبريز، جهت احداث غرفههای فضای باز با ابعاد وسيع پيشبينی شده است و امکان احداث سازههای چادری موقت در ابعاد مختلف فراهم میباشد. امکان احداث سالنهای جديد نيز در سايت نمايشگاه پيش بينی شده و زير ساخت آن آماده میباشد.
سالن پروين اعتصامی
ابعاد سالن: 90 متر در 72 متر
مساحت سالن: 6480 مترمربع
ارتفاع مفيد سقف: 6 متر
جنس سقف: سقف کاذب پی وی سی
جنس کف: سراميک
تعداد درب تخليه و بارگيری: 2 عدد
سيستم گرمايش: اسپليتهای ايستاده + هيتر
سيستم سرمايش: کولر اسپليت گازی ايستاده
ارتباط سرپوشيده با سالنهای ديگر: با سالن آذربايجان
سالن اميرکبير
ابعاد سالن: 127 متر در 72 متر
مساحت سالن: 9144 مترمربع
ارتفاع مفيد سقف: 5 متر کنار ديوار و 15 متر در آکس (سقف قوسی)
جنس سقف: سازه فضايي قوسی
جنس کف: موزاييک گرانيتی
تعداد درب تخليه و بارگيری: 6 عدد
سيستم گرمايش: تابشی سقفی به همراه اسپليتهای ايستاده
سيستم سرمايش: کولر اسپليت گازی ايستاده
ارتباط سرپوشيده با سالنهای ديگر: ندارد
ساير توضيحات: سالن در دو سطح ساخته شده است که ارتباط بين دو سطح از طريق پله میباشد.
سالن آذربايجان نمایشگاه تبریز
- ابعاد سالن: 96 متر در 18 متر
- مساحت سالن: 1728 مترمربع
- ارتفاع مفيد سقف: 6 متر
- جنس سقف: سوله، سقف کاذب مشبک
- جنس کف: سراميک
- تعداد درب تخليه و بارگيری: 1 عدد
- سيستم گرمايش: تابشی سقفی به همراه اسپليتهای ايستاده
- سيستم سرمايش: کولر اسپليت گازی ايستاده
- ارتباط سرپوشيده با سالن های ديگر این نمایشگاه : یک درب جهت تخلیه و بارگیری و یک درب ورودی و خروجی و فیلتر به سالن پروین اعتصامی و سالن ستارخان
سالن شهريار
ابعاد سالن: 104 متر در 30 متر + 24 متر در 8 متر
مساحت سالن: 3312 مترمربع
ارتفاع مفيد سقف: 9 متر
جنس سقف: سازه فضايي
جنس کف: سراميک
تعداد درب تخليه و بارگيری: 2 عدد
سيستم گرمايش: تابشی سقفی به همراه اسپليتهای ايستاده
سيستم سرمايش: کولر اسپليت گازی ايستاده
ارتباط سرپوشيده با سالنهای ديگر: ندارد
سالن سهند
ابعاد سالن: 20 متر در 68 متر
مساحت سالن: 1360 مترمربع
ارتفاع مفيد سقف: 4 متر کنار ديوار و 10 متر در آکس (سقف قوسی)
جنس سقف: سوله قوسی
جنس کف: سراميک
تعداد درب تخليه و بارگيری: 2 عدد
سيستم گرمايش: تابشی سقفی
سيستم سرمايش: ندارد
ارتباط سرپوشيده با سالنهای ديگر: ندارد
سالن ستارخان
ابعاد سالن: دايره به قطر 25 متر
مساحت سالن: 500 مترمربع
ارتفاع مفيد سقف: ؟؟
جنس سقف: خرپا
جنس کف: سراميک
تعداد درب تخليه و بارگيری: 1 عدد (کوچک)
سيستم گرمايش: هيتر
سيستم سرمايش: ندارد
ارتباط سرپوشيده با سالنهای ديگر: آذربايجان
ساختمان اداری جديد نمايشگاه تبريز
در پی مشکلات پراکندگی ساختمانهای اداری نمايشگاه تبريز و نياز به تجميع خدمات در راستای خدمترسانی مناسب به مراجعه کنندگان، نمايشگاه بينالمللی تبريز اقدام به ساخت ساختمان اداری جديد نمود. اين ساختمان با طرح معماری بسيار جذاب و امکانات خدماتی و رفاهی، فضای مناسبی را برای کارمندان و مراجعه کنندگان نمايشگاه تبريز فراهم نموده است و تمامی خدمات ثبتنام، امور مالی، روابط عمومی، تهيه و توزيع کارتهای غرفهداری و … از اين محل انجام میپذيرد.
لازم به ذکر است طرح و ساخت مبلمان اداری اين ساختمان توسط گروه طرح و ساخت اکسپو انجام يافته است.
نقشه دسترسی داخل ساختمان اداری نمايشگاه تبريز و تصاوير آن به شرح زير قابل مشاهده است.
Tags: ساعت کار نمایشگاه, نمایشگاه 1402, نمایشگاه بهاره تبریز, نمایشگاه بین المللی تبریز, نمایشگاه تبریز